در شرایطی که بسیاری از کشورها در رقابتی تنگاتنگ، هر روز آمار جدیدی از میزان واکسیناسیون ضدکرونا در کشورشان اعلام میکنند، در ایران میزان تزریق واکسن حتی در خوشبینانهترین حالت تا پایان امسال، به یک درصد هم نخواهد رسید.
با درنظر گرفتن جمعیت حدود ۸۰ میلیونی کشور، حداقل باید ۸۰۰ هزار نفر واکسینه شوند تا آمار تزریق یک درصد جمعیت را شامل شود، این در حالی است که بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۵۷۰ هزار دوز واکسن وارد شده که با در نظر گرفتن تزریق ۲ مرحلهای این میزان دوز، برای ۲۵۸ هزار نفر مورد استفاده قرار گرفته است. حتی اگر در ۲ هفته باقی مانده ۲ برابر این میزان واکسن وارد شود، باز هم ۸۰۰ هزار نفر را شامل نخواهد شد.
حالا در این وضعیت، خارج از مرزهای ایران، کشورهای همسایه گوی سبقت را برای ایمن کردن جمعیت خود ربودهاند. تا جایی که کشوری مانند امارات ۶۵ درصد از جمعیتش و ترکیه ۱۰ درصد از جمعیت کشورش را واکسینه کرده است. مسئولان اعلام میکنند؛ نزدیکترین زمان برای واکسن ایرانی و شروع واکسیناسیون عمومی خرداد ۱۴۰۰ است؛ درحالیکه همین حالا هم کشور وارد چهارمین پیک شیوع کرونا شده و آمار جانباختگان و ابتلا روند صعودی بهخود گرفته است. مسئولان بیمارستانها میگویند که تعداد مراجعهکنندهها در حال افزایش است و کادر درمان تحت فشار.
جا ماندیم
در شرایطی که قرار بود اولویت واکسیناسیون با کادر درمان باشد اما در هفتههای گذشته خبرهای منتشر شده نشان داد که گروهی از سالمندان هم واکسینه شدهاند. کادر درمان بیمارستانها اما میگویند که هنوز بخش بزرگی از کادر درمان واکسن نگرفتهاند و در شرایطی که باید فاصله میان نخستین تزریق تا مرحله دوم آن، ۲ تا ۳ هفته باشد، حالا از طرف وزارت بهداشت به آنها اعلام شده که این مدت به ۴ هفته افزایش پیدا کرده است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو در پاسخ به ابهامات درباره دلایل واکسینه نشدن تمام پرستاران، روز گذشته توضیح داد که نمیتوان تمام افراد را یکروزه واکسینه کرد و حداقل یک ماه و نیم زمان میبرد تا فاز اول واکسیناسیون تمام شود. یعنی اینطور نیست که تمام بیمارستانها روز اول واکسینه شوند.
محمدرضا ساور، سوپروایزر بیمارستان یافت آباد با این که به همشهری میگوید تمام کارکنان و حتی نیروهای خدماتی بیمارستان واکسینه شدهاند و منتظرند واکسن یادآور هم برایشان تزریق شود، اما میگوید که حجم بالای مراجعه بیماران مبتلا به کرونا آنها را نگران کرده است. بهگفته او، هم تعداد مبتلایان و هم شدت بیماری بالا رفته و تنها راه پیشگیری، تزریق واکسن است:« جامعه باید ایمن شود و تنها راه آن هم، واکسیناسیون است، درحالیکه این روند در ایران به کندی در حال انجام است و ما از کشورهای دیگر عقب افتادهایم. همه اینها در شرایطی است که بسیاری از گروههای درمان هنوز واکسن نگرفتهاند، درصورتی که آنها بیشترین مواجهه را با این ویروس دارند.»
ساور میگوید: آی سی یو بیمارستان یافت آباد پر از بیمار مبتلا به کروناست و پیک چهارم بهطور رسمی شروع شده است: «زمانی که واکسن نباشد، کنترل بیماری سختتر میشود، نمیتوان تنها با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و رفتارهای بهداشتی ویروس را کنترل کرد، چرا که مردم خسته شدهاند و رفتوآمدشان هم بیشتر از قبل است.»
خرید واکسن و سرعت بخشیدن به واکسیناسیون بهخصوص در گروههای حساس و کادر درمان، مطالبه حسین قناعتی، رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونای تهران هم هست. او به همشهری میگوید که دولت و مسئولان وزارت بهداشت برای تامین واکسن مورد نیاز، برنامهریزی دقیقی نداشتند، هر چند که به اعتقاد او این موضوع تنها شامل تهیه واکسن نمیشود و از ابتدای شیوع کرونا، شاهد چالشهایی بودهایم. بهگفته او، تهیه نکردن واکسن، یکی از نشانههای ضعف در مدیریت بحران کروناست. بهگفته قناعتی، برای خروج از این بحران باید زودتر واکسن خریداری شود و تنها منتظر تولید واکسن داخلی نماند.
به نقل از خبرگزاری رویترز، کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در تماسی تلفنی با اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت به مشارکت آمریکا و اروپا متعهد است و با تعلیق تعرفهها و کار برای حل خصومتها در سازمان تجارت جهانی موافقت کرده است.
بر این اساس، در این تماس تلفنی جو بایدن و اورزولا فون درلاین توافق کردند بر سر دغدغههای مشترک نظیر چین، روسیه، بلاروس، اوکراین و حوزه غرب بالکان با یکدیگر هماهنگیهای لازم را به عمل آورند.
وعده بایدن برای تعلیق تعرفههای گمرکی درحالی صورت میگیرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا اقدام به وضع تعرفههای گمرکی بر کالا و خدمات اتحادیه اروپا کرده بود. این اقدام با انتقاد تند بروکسل به عنوان شریک تجاری و امنیتی واشنگتن همراه شد.
انتهای پیام/
سید حامد حسینی مدیر تیم کارآزمایی بالینی واکسن کووایران برکت، اظهار کرد: امروز خون گیری از تمام ۵۶ نفر داوطلب دریافت کننده واکسن کووایران برکت انجام شد و به آزمایشگاه ارسال کردیم.
او با بیان اینکه نتایج آزمایش خون گیری تا شب آماده میشود و روز شنبه گزارش نهایی را تقدیم سازمان غذا و دارو میکنیم، گفت: دستور العمل فاز دو، فاز سه و دستور العمل فاز یک گروه سنی ۵٠ تا ٧٠ سال را قبلا به سازمان غذا و دارو داده بودیم.
حسینی افزود: گزارش مقدماتی نتایج را نیز به سازمان غذا و دارو دادیم و داوری شده است همچنین اصلاحیه داوری نیز به ما اعلام شده است.
مدیر تیم کارآزمایی بالینی واکسن کووایران برکت با بیان اینکه روزشنبه مجدد اصلاحیهها و نتایج به سازمان غذا و دارو ارسال میشود، گفت: بعد از آن باید منتظر شویم در چند روز آینده اگر همه چیز خوب باشد ما را به کمیته ملی اخلاق ارجاع دهند و با دریافت کد اخلاق بتوانیم مطالعه فاز تلفیقی دو و سه را شروع کنیم.
او بیان کرد: در فاز دوم چندین مطالعه را انجام میدهیم این درحالی است که در فاز دو حدود ۴٠٠ داوطلب را وارد مطالعه میکنیم که ٣٠٠ نفر آنها زیر ۵٠سال سن دارند و١٠٠ نفر بالای ۵٠ سال سن دارند.
حسینی با بیان اینکه در فاز سه جمعیت بالای ٢٠ هزار نفر وارد مطالعه میشوند، گفت: این افراد در گروه سنی ١٨ تا ٧۵ سال هستند.
او افزود: همزمان با این مطالعات، مطالعه فاز یک گروه سنی بالای ۵٠ سال نیز انجام میشود.
مدیر تیم کارآزمایی بالینی واکسن کووایران برکت با بیان اینکه چندین مطالعه به صورت همزمان انجام میشود، افزود: حال عمومی تمامی ۵۶ نفر داوطلب واکسن خوب است و غیر از عارضههایی که یکی دو روز اول در محل تزریق داشتند هیچ عارضه در آنها مشاهده نشد.
او گفت: این هفته دور همی با این افراد خواهیم داشت و با آنها خداحافظی میکنیم.
انتهای پیام/